Cilj projekta „Montenegrin Social Science Lab – MSSLab“ podsticanje istraživačke djelatnosti i inovacija u društvenim naukama

Ideja iza prve laboratorije za društvena istraživanja u Crnoj Gori i cilj projekta „Montenegrin Social Science Lab – MSSLab“ koji agencija DeFacto Consultancy sprovodi je podsticanje istraživačke djelatnosti i inovacija u društvenim naukama, navela je saradnica za komunikacije i istraživanja, Nina Đuranović, u izjavi za Gradsku televiziju.

Nina Đuranović, saradnica za komunikacije i istraživanja

Ona je pojasnila da su, otvaranjem laboratorije opremljene eyetracking tehnologijom, stvoreni uslovi za sprovođenje komunikacionih i eksperimentalnih istraživanja.

„U razvojnoj vazi projekta, sproveli smo istraživanja iz različitih oblasti i testirali različit vizualni sadržaj. Informacije koje omogućavaju eyetrackeri-i vrijedan su nalaz za stručnjake iz oblasti IT-a, komunikacija, marketinga, psihologije, sociologije, političkih nauka“, navela je Đuranović.

Govoreći o benefitima ove tehnologije, ona je objasnila da podaci dobijeni primjenom ove metode mogu unaprijediti vizuelni sadržaj, korisničko iskustvo, kao i efikasno komuniciranje ključnih poruka prema ciljnoj publici.

Dugogodišnje iskustvo istraživačke agencije DeFacto i saradnja sa međunarodnim organizacijama i kompanijama potvrđuje konkurentnost Crne Gore kao istraživačkog centra, a kako je navela Đuranović, u cilju predstavljanja MSSLab-a akademskoj zajednici, organizovan je i „Istraživači dan“.

„Studenti i studentkinje Fakulteta političkih nauka Univerziteta Crne Gore, kao i mladi istraživači, bili su u prilici da učestvuju u testiranju opreme i u eksperimentu iz oblasti političkog komuniciranja“, navela je Đuranović.