Uspjeh ŠK Omladinac-Budućnost na Premijer ligi Crne Gore

De Facto je sa velikim zadovoljstvom podržao ovogodišnje učešće šahovskog kluba Omladinac-Budućnost iz Podgorice na Premijer ligi Crne Gore u šahu, najvećem rangu klupskog šahovskog takmičenja u Crnoj Gori.

U jakoj konkurenciji deset najboljih crnogorskih šahovskih klubova, šahisti Omladinca su odličnom igrom zabilježili četiri pobjede u mečevima, jedan meč odigrali neriješeno i pretrpjeli četiri poraza. Ukupno, plasirali su se na visoko šesto mjesto, čime su nadmašili za dva mjesta po rejtingu očekivani rezultat prije početka takmičenja. Ovim rezultatom su premašena očekivanja, osiguran opstanak u najelitnijem rangu takmičenja i nastavljen niz dobrih rezultata kluba.

Dobar rezultat kluba pratio je dobar rezultat i druge table, Nemanje Vukčevića, koji je osvojio dovoljno rejting poena da pređe rejting granicu od 2300 čime je i stekao međunarodnu titulu i postao novi crnogorski FIDE majstor (FM).

Šahovski klub Elektroprivreda osvojio je prvo mjesto, čime su odbranili titulu klupskog prvaka Crne Gore u šahu.

De Facto je u nekoliko navrata podržao klupske aktivnosti šahovskog kluba Omladinac, i rezultati su svakog puta bili sve bolji i bolji, što posebno raduje imajući u vidu da osnov i najveći dio ekipe Omladinca čine mladi šahisti koji su ponikli u jednoj šahovskoj školi. Dodatno, svi su individualno veoma uspješni u svojim profesijama, a i pored toga predano rade i napreduju u šahovskim bitkama. Za Omladinac su na ranijim takmičenjima (a klub na njih računa i u budućnosti) nastupale i crnogorske reprezentativke, mlade šahistkinje Kristina Bačić, Mateja Popović i Milena Mosurović, koje su dio naše ženske reprezentacije na predstojećim šahovskim Olimpijskim igrama u Indiji.

© 2021. DeFacto Consultancy. Sva prava zadržana.
Adresa

Poslovno-logistički centar Morača,
8. Marta, broj 55
Podgorica, Crna Gora