Organizovan Istraživački dan na Univerzitetu Mediteran

Predstavnici agencije DeFacto Consultancy organizovali su 10. novembra, Istraživački dan na Univerzitetu Mediteran u okviru kojeg je studentima i studentkinjama predstavljen projekat Montenegrin Social Science Lab (MSSLab), primjena eyetracking tehnologije, te kapaciteti prve laboratorije za društvena istraživanja u Crnoj Gori.

Ispred DeFacto-a, Nemanja Stankov i Nina Đuranović, govorili su o primjeni eye tracker-a prilikom određivanja vizuelnog pravca, osmišljavanju marketinških kampanja i promotivnog materijala.

Studenti Fakulteta za biznis i ekonomiju i Fakulteta vizuelnih umjetnosti su, kroz praktične primjere, uvidjeli na koji način su podaci dobijeni na osnovu upotrebe te tehnologije unaprijedili dizajn prepoznatljivih brendova.

Prorektor za nastavu na Univerzitetu Mediteran, prof.dr Darko Lacmanović je, tokom prezentacije, kazao je da eyetracking tehnologija može biti izuzetno korisna tehnika za bolje razumijevanje odluka potrošača.

Govoreći nesvjesnim reakcijama potrošača na osnovu kojih donose odluke i percipipiraju određeni brend, Lacmanović je naveo da je za razvijanje oblasti neuromarketinga neophodno usvajanje inovativnih tehnika kao što je eyetracking tehnologija.

© 2021. DeFacto Consultancy. Sva prava zadržana.
Adresa

Poslovno-logistički centar Morača,
8. Marta, broj 55
Podgorica, Crna Gora